Home / СУС Велес / СУС Велес / Велес рекреираше !!!

Велес рекреираше !!!

Љубители на спортот денеска празнува и се рекреира.  Над 1000 ученици од основно и средно образование,спортисти и граѓани  од градот и околината  учествуваа на манифестацијата „Отворен спортски ден”. Спортските вештини ги одмеруваа во дисциплините мал фудбал, одбојка на песок, баскет, атлетика, ноготенис шах, пикадо, пинг – понг, хокеј на трева, возење ролери, пливање и ватерполо. Оваа спортска манифестација традиционално е организира општина Велес, во соработка со Сојузот на училишен спорт на Велес.

 

 

ФОТО РЕПОРТАЖА ОД ОТВОРЕНИОТ СПОРТСКИ ДЕН – ВЕЛЕС 2012

 

 

 

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*