Home / Престој во природа / Логорување во природа

Логорување во природа

Водичи за организирање на младински активности во природа

Во рамките на активностите од проектот “Младите носители на промените“ реализиран од страна на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес, од работата на тимовите кои функционираа на трите едукативни кампови произлегоа и пакетот на упатства за реализирање на младински активности ...

Read More »

XXXIV Средби на извидниците Велес 2019 во чест на Државноста на РМ

Извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес  одбележувајќи го 67 годишното постоење на одредот во Велес и Република Македонија и 70 години извидништво во Велес , во периодот од  6-8.9.2019 год. во извидничкиот центар “Голозинци“ ги организираше јубилејните традиционалните 34-ри Средби ...

Read More »

Велешките извидници на 44 Меморијал “Чика Драги“ во Ниш

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес на покана на извидничкиот одред “Мија Станимировиќ“ од Ниш, Република Србија во периодот од 10 до 12 мај 2019 година со осум извидници – зема учество на “44 Меморијал Чика Драги“. Овој меморијал претставува ...

Read More »

46 Меморијал – “Марко Граорковски“ го освоија извидниците од Велес

Во Катлановска Брезица во организација на извидничко поречанскиот одред “Јадран“ од Скопје од 19 до 21.4.2019 год. се одржа 46 Меморијал Марко Граорковски“. Овoj меморијал ги опфаќаше следните категории на членство: извидници (12-15 години), истражувачи-ровери (16-24 години). Учесници на Меморијалот ...

Read More »

Младите креираат сопствени активности

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ Велес  во перидот од 5 до 7.4.2019 год. во извидничкиот центар “Голозинци“ во истоименото место во Општина Чашка,  го реализираше првиот едукативен камп во рамките на проектот “Една идеја, еден сон, една цел! “. На овој ...

Read More »

СРЕЌНИ КАКО ДЕЦА, НО И ВО НИВИОТ ПРЕОСТАНАТ ЖИВОТ: Една активност за млади која го јакне менталното здравје и после педесетата година – ТОА Е ИЗВИДНИШТВОТО

Луѓето кои во детството биле членови на извидничкото движењето , а не само и како деца помалку страдаат од анксиозност, но исто така и подоцна во животот имаат подобро ментално здравје, покажува една сеопфатна британска студија и истражување. Анализирајќи ги ...

Read More »

XX Вардарска регата “Гемиџии 2018“

Во организација на здружението на граѓани „Вардарска Регата“, со финансиска поддршка од Општина Велес, на 31 август до 2 септември оваа годинава се реализираше и стартуваше 20-то издание на Вардарската регата „Гемиџии“. Велешани имаа можност да присуствуваат на традиционалното запловување ...

Read More »

Членовите на ИО “Димитар Влахов“ – втори во трето коло на извидничка лига на СИМ

Во во извидничкиот центар “Градовци“ во истоименото село во близина на село Зелениково во организација на извидничкиот одред “Браќа Миладиновци“ од Скопје и Сојуз на извидници на Македонија од 4 до 6 .5.2018 год. се одржа третото коло од извидничката ...

Read More »

Извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес , прв во второто коло на Извидничка лига на СИМ

Во Катлановска Брезица во организација на извидничко поречанскиот одред “Јадран“ од Скопје и  Сојуз на извидници на Македонија од 20 до 22.4.2018 год. се одржа второто коло од извидничката лига во СИМ 2018 – “45 Меморијал Марко Граорковски“. Ова коло ...

Read More »

Пет извидници од Велес учесници на Младинска академија

Во организација на Сојуз на извидници на Македонија во периодот од 4-9 април 2018 год. во извидничкиот центар “Охрид“ во Охрид се одржа “Младинската академија – Цели за одржлив развој“. На оваа Младинска академија во рамките на програмските активности се ...

Read More »