Home / СУС Велес

СУС Велес

Одбојкарите на ДСУ РЦСОО “Коле Неделковски“ од Велес втори на регионалните натпревари во организација на ФУСМ

На 28.3.2024 год. (четврток) во спортската сала при СОУ “Коле Нехтенин“ во Штип во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија (ФУСМ), се одиграа регионалните натпревари во одбојка (машки) за средни училишта – РЕГИОН ИСТОК. СОУ “Јане Сандански“ Струмица ...

Read More »

Учество на веб бинар за физичка писменост поврзана со доживотна љубов кон движењето

На 20.3.2024 год. (среда) професорот по спорт и спортски активности при ДСУ РЦСОО “Коле Неделковски“ Велес, м-р Ангелче Гушев учествуваше на вебинар обука наменета за Федерацијата за училишен спорт на Македонија (ФУСМ) и Светската федерација на училишен спорт (ISF). Веб ...

Read More »

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес први на зонските натпревари во организација на ФУСМ

На 20.12.2023 год. (среда) во спортската сала при СОУ “Гоце Делчев“ во Валандово во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија (ФУСМ), се одиграа зонските натпревари во одбојка (машки) за средни училишта – ЗОНА ВЕЛЕС. ССОУ “Коле Неделковски“ – ...

Read More »

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ први во општина Велес

Во организација на Сојузот  на училишен спорт на Велес, на 25.10.2023 год. (среда) се организирааше општинската лига во одбојка (машки) за средно образование. Натпреварите се одиграа во спортската сала при ССОУ “Коле Неделковски“ во Велес. Одбојкарската екипа на ССОУ “Коле ...

Read More »

Ракометарите на ССОУ “Коле Неделковски“ втори на општинските натпревари

Во организација на Сојуз на училишен спорт на Велес на 19.10.2022 год. (четврток) во спортската сала Гемиџии во Велес се одржа општинската лига во ракомет (м) за средно образование. Финалниот натпревар го одиграа ракометните екипи на ССОУ “Коле Неделковски“ и ...

Read More »

Училишните спортови им даваат на децата позитивни примери

Дали барате начини да споделите добри вредности кај вашите деца, а истовремено да промовирате здрав и активен начин на живот? Најдобро место за тоа е училишниот спорт! Учеството во спортот им дава можност на децата да научат важни вредности како ...

Read More »

Ракометарите на ССОУ “Коле Неделковски“ втори на зонските натпревари

На 15.12.2022 год. (четврток) во градската спортската сала во Богданци беа организирани зонските натпревари во ракомет (машки) за средно образование – ЗОНА ВЕЛЕС во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија.Беа постигнати следните резултати:СОУ “Богданци”- Богданци – СОУ “Јосиф ...

Read More »

Одбојкарките на ООУ “Васил Главинов“ први на општинските натпревари

На 18.10.2022 год и 19.10.2022 год. се одиграа општинските натпревари по одбојка (женски) во спортска сала на ООУ“Васил Главионв“ во Велес помеѓу екипите на ООУ“Панко Брашнаров“ , ООУ“СВ.Кирил и Методиј“ и ООУ“Васил Главинов“. Првото место  го освои екипата на OOУ ...

Read More »

Ракометарите на ССОУ “Коле Неделковски“ први на општинските натпревари

Во организација на Сојуз на училишен спорт на Велес на 18.10.2022 год. (вторник) во спортската сала Гемиџии во Велес се одржа општинската лига во ракомет (м) за средно образование. Финалниот натпревар го одиграа ракометните екипи на ССОУ “Коле Неделковски“ и ...

Read More »

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ први на општинските натпревари

Во организација на Сојузот  на училишен спорт на Велес, на 14.10.2022 год. (петок) се организирааше општинската лига во одбојка (машки) средно образование. Натпреварите се одиграа во спортската сала при ССОУ “Коле Неделковски“ во Велес. Финалниот натпревар го одиграа одбојкарските екипи ...

Read More »