Home / Спортски настани

Спортски настани

Струмица и салата „Парк“ домаќини на Суперкупот на Македонија во ракомет

Ракометната федерација на Македонија (РФМ) официјално го соопшти терминот и местото на одигрување на овогодинешниот Суперкуп. Актуелниот шаммпион, Еурофарм Пелистер, ќе се сретне со победникот на Купот, Вардар 1961, во салата“Парк“ во Струмица. Натпреварот ќе се одигра во среда на ...

Read More »

Избор на Спортист на Велес за 2021

Капитенката на женската фудбалка екипа на „Борец“ и стандардна репрезентативка која ја надмина бројката од 30 настапи за државната селекција, играч во средниот ред, организатор на играта што поседува извонредна техника и располага со силен и прецизен удар Елма Шемсовиќ ...

Read More »

Да се создадеме вредносен спортски систем

Без првото го нема второто. Без вистински вредносен спортски систем, без инвестирање во деца, во училишен спорт, во нормално растење, во здрав дух, во детското спортско витештво во “маалските улички, средените ливади и полиња“, националните стадиони и сите арени ќе ...

Read More »

Спортската рекреација во Велес во минатото

Спортската рекреација и спортот во Велес. Во ова современо време сме многу поназад од периодот од кога е снимен прилогот . Како дополнување: По Втората светска војна, во Југославија беше нагласена важноста на спортот во градењето на социјалистичкиот човек и ...

Read More »

Европски Ден на Спортот во Училиштата

Федерацијата на Спортските Педагози на Република Македонија на 25 септември ќе го организира „Европскиот Ден на Спортот во Училиштата“ #ESSD2020. На креативни начини во услови на пандемија ќе се организираат физички активности кои кај децата и училишната младина ќе поттикнат ...

Read More »

Развој на спортската администрација во Општина Велес

На 10.7.2020 год. (петок) во организација на Олимпискиот Комитет на Република Северна Македонија. се организираше обука на тема “Развој на Спортската Администрација во Општина Велес“. На оваа обука учество земаа наставници по спорт и спортски активности и физичко образование, тренери ...

Read More »

м-р Ангелче Гушев – најуспешен спортски педагог за 2019 во Велес

Во рамките на манифестацијата Избор на спортист на град Велес за 2019 година во организација на Општина Велес и Сојузот на спортови на Велес на 29.12.2017 год. (петок) на бродот “Панини“ на Велешко езеро, професорот по спорт и спортски активности ...

Read More »

Прво спортско здружение во Велес со Сертификат за квалитет IASS 2019:2021

По предходна анализа на позитивни споменувања, како и од екстерна анализа од аспект на услужливост и доверба, гаранција за квалитет на услугите кои ги испорачува Здружението Центар за Кинезиологија Велес и неговото позитивно пристапување во соработка со трети лица ова ...

Read More »

Фер игра во спортот

Вистински спортист секогаш мора да внимава во односот кон својот противник, затоа што тој му е неопходен за да со него да ги одмери своите сили, но исто така му е потребна и публиката за да ги оцени нивните достигнувања. ...

Read More »

Бразилски лекар: “Оставете го вежбањето, желките не работат ништо, а живеат 450 години “

Редакцијата на веб страната www.kineziologija.mk истражувајќи свои теми дојде до една не секојдневна информација. Во продолжение ќе ја пренесеме во целост но Ваше е да донесете одлука за тоа дали лекарот е во право или не … ние само пренесуваме ...

Read More »