Останато

Play sight – софтвер за следење и анализа на тренажниот процес

“Play sight“ е еден од нај успешните софтвери за следење и анализа на комплетниот тренажен процес, но и на натпреварувачките активности во реално време во спортот. Нај распространет е во НБА лигата, американската колеџ лигата како и во тенисот. Со ...

Read More »

Карлинг – игра со замрзнат камен !!!

Со карлингот  за  прв пат  се занимаваат   жителите на северна Европа, но точна информација за потеклото на оваа играта се исчезнати  со текот на времето и сеуште се непознати. Првата фотографија на која е покажан карлингот  како игра се појавува ...

Read More »

Спортската рекреација во функција на здравјето

Во секојдневната трка по работа и заработувачка се излагаме на прекумерни нервно – емоционални напрегања.При тоа се повеќе ги запоставуваме основните потреби на нашиот организам : јадеме нередовно и често премногу обилно , малку спиеме , недоволно се одмараме , ...

Read More »

Спортска рекреација

Во секојдневната трка со времето и се поголемиот број на дневни обврски се изложуваме на претерано нервно-емоционално напрегање. При тоа се повеќе се игнорираат основните потреби на телото: јадеме нередовно и често преобилно, премалку спиеме, недоволно се одмораме, многу  пушиме, неумерено пиеме. Ние сме постојано под стрес, преоптеретени и уморни. Ние чувствуваме ...

Read More »