Home / Сојуз на спортови Велес

Сојуз на спортови Велес

Признание за издавачка дејност на Центарот за кинезиологија и м-р Анѓелче Гушев

Во рамките на манифестацијата Избор на спортист на град Велес за 2021 година во организација на Општина Велес и Сојузот на спортови на Велес на 30.12.2021 год. (четврток) во големата сала на Општина Велес ,  Признанието за издавачка дејност го ...

Read More »

Избор на спортист на Велес за 2019

На 27.12.2019 год. (петок) на бродот “Панини“ се одржа  јубилејното шеесетто издание на традиционалната манифестација “Избор на најдобар спортист и екипа на Општина Велес” во организација на Сојузот на Спортови, а под покровителство на Советот на Општина Велес и градоначалникот ...

Read More »

Го оправдавме нашето постоење

Драги читатели, драги корисници, нашето постење веќе е оправдано и потврдено, а со тоа сметаме дека ја постигнавме и целта за која што го формиравме сајтот – иновација и едукација на нова спортска технологија. Сајтот прерасна во место каде што ...

Read More »

Избор на спортист на Велес за 2018

Најпрестижното признание “Спортист на годината” за 2018 отиде во рацете на Дарко Ранготов, фудбалер од „КМФ Велес“, клуб од футсал лигата. Досега Ранготов има освоено голем број на награди меѓу кои и “најдобар играч во мал фудбал во Македонија за ...

Read More »

Игор Леовски – спортист на Велес за 2016

Во организација на Сојузот на спортови на Велес и Општина Велес на 30.12.2016 год. (петок) по педесет и седми пат се организираше манифестацијата “Избор на спортист“. Во категоријата најдобар спортист наградата му припадна на Игор Леовски членот на фут-сал клубот ...

Read More »

Прв велешки полумаратон

На 6.11.2016 год. (недела) се организираше првиот велешки полумаратон. Овој маратон беше организиран од страна на Советот на Млади при Општина Велес и група граѓани помогнати од локалната самоуправа. Организаторите потврдија дека постигната е целта на манифестацијата. Испратена е пораката ...

Read More »

Го оправдуваме нашето постоење

Драги читатели, драги корисници, нашето постење веќе е оправдано, а со тоа сметаме дека ја постигнавме и целта за која што го формиравме сајтот – иновација и едукација на нова спортска технологија. Сајтот прерасна во место каде што голем број ...

Read More »

Драган Ванов спортист на Велес за 2015 година

Во организација на Сојузот на спортови на Велес, а под покровителство на општина Велес на 25.12.2015 год. (петок)  на бродот „Панини“ на велешкото езеро „Младост“ се одржа 56то доделување на награди и признанија на манифестацијата „Избор на спортист за 2015“. ...

Read More »

Трчај и биди хуман за Зоран Димов

На 26.12.2015 год. (сабота) на Градскиот стадион во Велес се одржа хуманитарен настан во чест за Зоран Димов – спортист, атлетичар, преставник на градот. Собраните средства ќе се искористат за операција на ногата на Зоран, кој пред неколку години имаше ...

Read More »

Средба со преставниците на Сојузот на спортови на Велес

Градоначалникот на Велес, Славчо Чадиев на 19.11.2015 год. (четврток) го прими претседателот на Сојузот на спортови како и членовите на управниот одбор. Велес е спортски град со богата спортска традиција. Сликата во спортот  се менува на подобро. Како спортски работници ...

Read More »