Home / Спортски настани / Спортски настани / Меморијал “Тони Виларов 2012“

Меморијал “Тони Виларов 2012“

Повеќе од  50 активни и поранешни кошаркари – ветерани во сабота на 8.9.2012 год, во во спортската сала “Гемиџии“ со почеток во 11.00 часот, ќе учествуваат на петиот по  ред меморијален турнир  „Тони Виларов 2012″. На турнирот, во спортската сала „Гемиџии”  ќе се одиграат натпревари помегу екипи на кошаркари ветарани на Тиквеш  од Кавадарци, Пелистер од Битола, кошаркари од Скопје и домакините од Велес.   Од организациониот  одбор очекуваат добри натпревари, во кој  резултатот нема да биде  во преден план, туку оддавањето почит на Тони, кошаркарот кој повеќе  од  10 години го носеше дресот на велешки Борец, Жито Вардар,  Велес 2000,  и во својата кариера даде значаен допринес во  успесите но и развојот на овој спорт во градот.

 

 

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*