Home / СУС Велес / СУС Велес

СУС Велес

Одбојкарките на ССОУ “Коле Неделковски“ први во Општина Велес

Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија и Сојуз на училишен спорт на Велес во периодот од 10 до 18.11.2021 год. во спортската сала при СОУ “Гимназија Кочо Рацин“ во Велес, а се одиграа натпреварите од општинската лига ...

Read More »

Ракометарите на ССОУ “Коле Неделковски“ први во општина Велес

Во организација на Сојуз на училишен спорт – Велес и  Федерација на училишен спорт на Македонија, во периодот од 25.10 до 2.11.2021  год. се реализираше  општинската лига – ракомет (машки)  во која  што учество земаа сите средните училишта од Велес. ...

Read More »

Светски Ден без автомобили

На 22.09.2020 год. (вторник) – “Светски ден без автомобили“, Федерацијата на училишен спорт спорт на Македонија, а во соработка со општинските сојузи на училишен спорт се вклучува во организација на овој настан. Во одбележувањето на овој настан поради пандемијата од ...

Read More »

Спортски натпревари во рамките на патроните активности на ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес

ССОУ “Коле Неделковски“ ракомет (машки) Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2019 год. (вторник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта ...

Read More »

Ракометната екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ прва на зонските натпревари

ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес На 5.12.2019 год. (четврток) во спортската сала во Богданци во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија се одиграа зонски натпревари во ракомет – машки за средно образование за зона Велес. Постигнати се следните ...

Read More »

Ракометната екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ прва во Општина Велес

Во организација на Сојуз на училишен спорт – Велес и Општина Велес, во периодот од 5 до 29 ноември оваа година се реализираше  општинската лига – ракомет (машки)  во која што учество земаа сите средните училишта од Велес. Натпреварите се ...

Read More »

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ четврти во Државната лига за средни училишта во Република Мекедонија

На 22.5.2019 год. (среда) одбојкарската екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес во спортската сала на СМУ “Никола Штејн“ во Тетово зема учество на третиот турнир и завршен турнир на Државната лига во ОДБОЈКА за средни училишта во машка конкуренција. ...

Read More »

Меѓународен училишен спорт во Велес

Средното училиште “Коле Неделковски“ како домакин на средното училиште “Станислав Сташица“- Новогард од Република Полска на 21.5.2019 год. (вторник) организираше спортски натпревари помегу учениците од двете училишта. Во рамките на спортските натпревари се организираа натпревари во одбојка и кошарка. Натпреварите ...

Read More »

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ обезбедија настап на државните натпревари

На 18.04.2019 год. (четврток), во спортската сала при СОУ “Наум Наумовски – Борче“ во Пробиштип се одржа вториот турнир на Регионална лига во обојка за средни училишта во машка конкуренција на регион исток. Во рамките на овој турнир земаа учество ...

Read More »

Одбојкарската екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ прва на регионалните натпревари

На 28.03.2019 год. (четврток), во спортската сала при ССОУ “Коле Неделковски“ во Велес се одржа првиот турнир на Регионална лига во обојка за средни училишта во машка конкуренција на регион исток. Во рамките на овој турнир земаа учество обојкарските екипи ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu