Home / Индивидуални спортови / Спортови на вода

Спортови на вода

Кога да започнеме со веслање

Ако решите да го поддржите своето дете во идејата да тоа тренира веслање, пред сè, треба да знаете дека веслањето спаѓа во спортови кои физички се најнапорни. Еден е од ретките екипни спортови кој не се вклучува топка, што значи ...

Read More »

Магијата на веслањето

Mалкумина во кај нас во Македонија ја имале можност да застанат и со воодушевување да го испратат осмерецот кој лизга по мирната површина на водата, воден од веслата на осум совршено синхронизирани веслачи. Глетката кај набљудувачот најчесто предизвикува чувство на ...

Read More »

Хидроспид – екстремна форма на рафтинг

Хидроспид е екстремна форма рафтинг, кои се појавува во доцните седумдесетти години во Франција. Љубителите на овој спорт сега имаат нова дестинација каде адреналинот го достигнува својот максимум – глечерот Алеч   Глечер, најпознатиот глечер во Швајцарија. Спортистите обично користат пераји ...

Read More »

Flybord – леташ како птица и пливаш како делфин !

Во потрага по нови авантури  поранешниот светски џет-ски шампион Френки Запата, ја дизајнира  и направи конструкцијата  на воден погон. Тоа се млазници кои ви овозможуваат во еден  моментот  да бидете високо над површината на водата, а во вториот момент да ...

Read More »