Спортски ден

Во рамките на училишниот спортски ден на 4 јуни 2011 год. (сабота) за учениците од ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес беше организиран атлетски крос кој што се одржа на градскиот стадион во Велес. Натпреварите се одржаа во две категории и тоа за машки – 800 метри и девојки – 400 метри. Во машка конкуренција првото место го освои Ване Иванов, второто Филип Теовски, а третото Марио Алексовски сите ученици од прва година, а додека пак во женска конкуренција првото место го освои Моника Димовска од втора година,  второто место го освои  Мартина Ристовска од прва година и третото место Надица Петровска од втора година. Со активностите на спортскиот ден и големото учество на ученици од ССОУ “Коле Неделковски“ се докажува дека спортот и спортските активности е на високо ниво во училиштето.

 

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu