Home / Спортски настани / Спортски настани

Спортски настани

Да се создадеме вредносен спортски систем

Без првото го нема второто. Без вистински вредносен спортски систем, без инвестирање во деца, во училишен спорт, во нормално растење, во здрав дух, во детското спортско витештво во “маалските улички, средените ливади и полиња“, националните стадиони и сите арени ќе ...

Read More »

Спортската рекреација во Велес во минатото

Спортската рекреација и спортот во Велес. Во ова современо време сме многу поназад од периодот од кога е снимен прилогот . Како дополнување: По Втората светска војна, во Југославија беше нагласена важноста на спортот во градењето на социјалистичкиот човек и ...

Read More »

Европски Ден на Спортот во Училиштата

Федерацијата на Спортските Педагози на Република Македонија на 25 септември ќе го организира „Европскиот Ден на Спортот во Училиштата“ #ESSD2020. На креативни начини во услови на пандемија ќе се организираат физички активности кои кај децата и училишната младина ќе поттикнат ...

Read More »

Развој на спортската администрација во Општина Велес

На 10.7.2020 год. (петок) во организација на Олимпискиот Комитет на Република Северна Македонија. се организираше обука на тема “Развој на Спортската Администрација во Општина Велес“. На оваа обука учество земаа наставници по спорт и спортски активности и физичко образование, тренери ...

Read More »

м-р Ангелче Гушев – најуспешен спортски педагог за 2019 во Велес

Во рамките на манифестацијата Избор на спортист на град Велес за 2019 година во организација на Општина Велес и Сојузот на спортови на Велес на 29.12.2017 год. (петок) на бродот “Панини“ на Велешко езеро, професорот по спорт и спортски активности ...

Read More »

Прво спортско здружение во Велес со Сертификат за квалитет IASS 2019:2021

По предходна анализа на позитивни споменувања, како и од екстерна анализа од аспект на услужливост и доверба, гаранција за квалитет на услугите кои ги испорачува Здружението Центар за Кинезиологија Велес и неговото позитивно пристапување во соработка со трети лица ова ...

Read More »

Фер игра во спортот

Вистински спортист секогаш мора да внимава во односот кон својот противник, затоа што тој му е неопходен за да со него да ги одмери своите сили, но исто така му е потребна и публиката за да ги оцени нивните достигнувања. ...

Read More »

Бразилски лекар: “Оставете го вежбањето, желките не работат ништо, а живеат 450 години “

Редакцијата на веб страната www.kineziologija.mk истражувајќи свои теми дојде до една не секојдневна информација. Во продолжение ќе ја пренесеме во целост но Ваше е да донесете одлука за тоа дали лекарот е во право или не … ние само пренесуваме ...

Read More »

XXII Симпозиум за спорт и физичко образование на младите

Во организација на Федерација на спортски педагози на Република Македонија во периодот 4-5 октомври 2019 година во хотел Дрим во Струга се одржа XXII Симпозиум за спорт и физичко образование на младите. Како партнери на  Федерација на спортски педагози на ...

Read More »

Велес Опен 2018 – организиран по седми пат

Во периодот од 20 до 23 септември на тениските терени во Градскиот парк во Велес се одржаа тениските натпревари во рамките на Отвореното првенство на Македонија – “Велес Опен“ во тенис за сениори и сениорки кое традиционално по седми пат ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu