Home / Сојуз на спортови Велес / Сојуз на спортови Велес / XII вардарска регата “Гемиџии“

XII вардарска регата “Гемиџии“

На последната седница на координативнотот тело на Вардарската регата “Гемиџии 2011“  одржана на 26.4.2011 год. (вторник), се донесе одлука за организирање на овогодинешната вaрдарска регата. Координативното тело е составено од: Себо Шаќиров кооринатор на  регатата, Ангелче Гушев задолжен за логорување и престој во природа, Сашко Тодоров задолжен за пловидба, Александар Бузалков од центарот за развој на Вардарскиот плански регион и Лазар Лазаровски медиуми и информирање. Координативното тело го изготви и усвои главниот елаборат за регатата, а сега е во фаза на формирање на Организациониот одбор. Овогодинешната регата која е 12 по ред ке биде финасирана од страна на Градоначалникот и Локалната самоуправа на Велес. Се планира оваа регата да биде од мегународен карактер, а истата ќе се одржи во периодот од 30.6 и 1-3.7.2011 год.

 

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu