Home / СУС Велес / СУС Велес / УЗУС први во ракомет

УЗУС први во ракомет

Во периодот од 15.2.2013 до 13.3.2013 год. се реализираше општинската лига во ракомет за средни училишта.  Лигата е  во организација на Сојузoт на училишен спорт на Велес и Општина Велес, а во натпреварите учество земаа сите средни училишта од Велес. Ракометната екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес , го освои првото место и тоа со следните резултати:
– ССОУ “Коле Неделковски“ – СОУ “Димитрија Чуповски“  15 – 8
– ССОУ “Коле Неделковски“ – СОУ “Јовче Тесличков“ 17 – 10
– ССОУ “Коле Неделковски“ – СОУ “Гимназија Кочо Рацин“ 15 -9
Натпреварите се организираа во спортските сали при ООУ “Блаже Конески“ и СРЦ “Гемиџии“
Во рамките на училишната ракометна екипа учество земаа следните ученици: Мартин Стојчев 3-7 клас, Роберт Пановски 4-3 клас, Никола Танев 3-6 клас, Бобан Кочовски    3-6 клас, Филип Филиповски 3-4 клас Никола Јовчевски    4-7 клас, Стојанче Малинов 3-6 клас, Антонио Ѓоргиевски    2-3 клас, Тодор Ѓоргиев    1-7 клас, Панче Димов    1-7 клас Јордан Џуклев    1-8 клас, Срефан Ѓоргиев    1-8 клас, Александар Лазов    3-7 клас, Иле Вангелов    1-4 клас. Со освојувањето на првото место ракометната екипа ги продолжува натпреварите во рангот на зона која ке се одржи во Гевгелија , потоа регион и ќе се потруди да освои учество на државното првенство. Ракометната екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ е предводена од проф. Ангелче Гушев.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu