Home / Методика на ФЗО / Методика на ФЗО / Шутирање на кош (Фрлање на кош)

Шутирање на кош (Фрлање на кош)

Шутирањето на кош е умеење кој сакаат сите играчи да го усовршат. Задачата е релативно тешка затоа што условите за шутирање на кош се следни и тоа: кошот е висок 305 см, обрачот е со дијаметар од (Ø 45 см), одбранбените играчи постојано се трудат да спречат лесното шутирање на кош. Шутирањето е најзначаен елемент во ТЕ-ТА варијантите, па затоа секогаш играчите се трудат да се создаваат идеални услови за шут. Шутирањето не треба да се злоупотребува па затоа играчите треба да знаат како, од каде и од која позиција треба да шутираат. Целосната  методска подготвка можете да ја симнете тука.

 

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu