Home / Спортски настани / Спортски настани / Студирајте спортски менаџмент

Студирајте спортски менаџмент

Почитувани идни студенти, имате одлична можност за упис на факултетот за спортски менаџмент при ФОН Универзитетот. За подетални информации можете да видите на www.fon.edu.mk и таму да се аплицира. НАПОМЕНА оваа политика важи само за првиот уписен рок:

Квота 1 –  Кандидатите треба да имаат постигнато минимум 4,50 успех. Квотата брои 250 студенти на универзитетско ниво, со школарина од 550 евра по семестар.

Квота 2 – Кандидатите треба да имаат постигнато минимум 4,00 успех. Квотата брои 250 студенти на универзитетско ниво, со школарина од 650 евра по семестар.

Квота 3 – Кандидатите треба да имаат постигнато минимум 3,50 успех. Квотата брои 250 студенти на универзитетско ниво, со школарина од 750 евра по семестар.
______________________________________________________________

Квота 4 – Школарината изнесува 1000 евра по семестар, која новите студенти може да ја плаќаат или на почетокот на семестарот по 1000 евра или пак целосната школарина на 10 месечни рати. Квотата брои 500 студенти на универзитетско ниво.

Аплицирањето за студирање се врши преку интернет страницата на Универзитетот или лично на студентски прашања на некој од одделенијата во Скопје, Струга, Струмица и Гостивар. Наставата се изведува на Македонски, Албански и Англиски наставен јазик.

Квотите ќе важат исклучиво во првиот уписен рок.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu