Home / СУС Велес / СУС Велес / Меѓународен училишен спорт

Меѓународен училишен спорт

Средното училиште “Коле Неделковски“ како домаќин на гостите од средното училиште „Станислава Стажица“, Новогард, Република Полска на 31.5.2013 год. (петок) организираше спортски натпреваири помегу учениците од двете училишта. Во рамките на спортските натпревари се организираа два натпревари и тоа во ракомет и футсал. Сакаме да напоменеме дека екипите во двата спорта беа  формирани од момчиња и девојчиња и се играше во мешовит состав. Натпреваите беа од забавен карактер, но сепак гостите од Полска беа минимално подбри па и за тоа го добија големиот пехар за спортски активности помегу двете наши збратимени училишта.

 

проф. Ангече Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu