Планинарска тура

За сите љубители на планинарењето, за сите оние кој ја сакат природата, сите оние кој ја сакаат спелеологијата, руралниот туризам, алпинИзмот, планинскиот велосипедизам, редакцијата на сајтот kineziologija.mk ви ја нуду следната планинарска тура во должина од 51,4 км. Планинарската тура се протега низ три општини и тоа: Кисела вода, Студеничани и Чашка. А турата е со следната релација: Горно Количани – планинарски дом “Китка“ (6,6 км), потоа пл.дом Китка – Преслап (3,7 км.), Преслап – планинарски дом Караџица (7,8 км.), пл.дом Караџица – Руски споменик (5,4 км.), Руски споменик – Здуње (3,8 км.), Здуње – Бегово поле (2,4 км.), Бегово поле – врв Солунска глава (3,9 км.), врв Солунска глава – планинарски дом Чеплес (7,8 км.) – пл.дом Чеплес – Папрадиште (4,6 км.) – Папрадиште – жел. сатница Ореше (5,5 км.).Сета оваа патека е т.н ТРАНСВЕРЗАЛА МАКЕДОН. Целата патека од планинарската тура можете да видите тука – клик.

превеземено од http://www.transverzala.makedon.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu