Пет тибетанци

Тибетанските верски учители користат одред вид на вежби, со кои би си го продолжуваат  животот и воедно живеат здраво. Програмата на нивното телесно вежбање ја има опишано Петер Келдер во својата книга “Древната тајна на фонтаната на младоста“. Има многу придобивки од овие вежби како што се добар сон, зголемена енергија, подобрена здравствена состојба, зголемено помнење, губење на телесната тежина, зголемување на функционалноста на телото, зголемена издржливост емоционално и ментално здравје. Спрема лугето од Тибет, овие вежби ги активираат и стимулираат седум клучни центри (чакри), кој за возврат го стимулираат составот на ендокрините жлезди. Ендокриниот состав е значаен за целокупното функционирање на организмот и за процесот на стареење. Така да со овие вежби ќе влијаете на сите органи и состави, вклучувајќи ги и физичките и енергетски состави кои влијаат на процесот на стареење.  Пет тибетанци – вежби за здравје, младост и долготрајност можете да ги најдете тука – клик.

 

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*