Home / СУС Велес / СУС Велес / Футсал во рамките на Патрониот празник

Футсал во рамките на Патрониот празник

Активот на наставниците по спорт и спортски активности во рамките на прославата на патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“  во деновите 13 и 14 декември 2011 год. (вторник- среда)  во спортска сала при училиштето организираше турнир натпревари во футсал. На овие турнир натпревари учество земаа екипите на ООУ “Благој Кирков“, ОСУ “Јовче Тесличков“, СОУ “Гимназија Кочо Рацин“ и екипата на домакинот  ССОУ “Коле Неделковски“. Сите натпревари  беа ревиални и немаа натпреварувачки карактер со што сакавме да покажеме дека футсал играта како спорт се негува во училиштата во градот.

 

 

 

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu