Home / Спортски настани / Спортски настани / 7.760.000 денари за спортот во Велес

7.760.000 денари за спортот во Велес

7.760.000,00 денари Општина Велес ке треба да потроши за спортските настани во наредбата 2011 година. Советот на општина Велес на својата последна седница ја усвои нацрт-програмата за спорт која што беше предложена од извршниот одбор на Сојузот на спортови на Велес.  Споменатите пари ке се трошат за различни видови на масовни спортски манифестации, подршка на спортот и  спортските сојузи, како и за голем број на инвестиции, но ке се потрошат и за “домување“ на спортските клубови во спортските објекти во Велес, одностно подмирување на тренажниот процес на клубовите. Во овој спортски градски буџет не се планирани повисоки средства за врвен спорт или пак за некој поголеми мегународни настапи.

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*