Home / Uncategorized / Правилен тренажен процес – превенција од спортски повреди

Правилен тренажен процес – превенција од спортски повреди

Runner leaving starting blocks with ekg printout behind

За еден тренажен процес да е адекватен тој треба да ја има следните карактеристика и тоа – превенција на спортски повреди. Таа превенцја на тренажниот процес се дели на:
ПРИМАРНА ПРЕВЕНЦИЈА – да се спречи појавата на спортска повреда
и СЕКУНДАРНА ПРЕВЕНЦИЈА – да се спречи повторното појавување на спортска повреда. За сите карактеристики на на тренажниот процес можете во целост да погледнете во следната презентација која е подготвена од здружението Центар за Кинезиологија Велес, а која можете да ја видите тука:https://kineziologija.mk/wp-content/uploads/2019/12/АДЕКВАТЕН-ТРЕНАЖЕН-ПРОЦЕС–ГЛАВНА-ПРЕВЕНЦИЈА-НА-СПОРТСКИ-ПОВРЕДИ.pdf

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu