Home / Uncategorized

Uncategorized

Правилен тренажен процес – превенција од спортски повреди

Runner leaving starting blocks with ekg printout behind За еден тренажен процес да е адекватен тој треба да ја има следните карактеристика и тоа – превенција на спортски повреди. Таа превенцја на тренажниот процес се дели на: ПРИМАРНА ПРЕВЕНЦИЈА – ...

Read More »

Интензификација на часот по спорт и спортски активности/фзо

Под интензификација на часот по ССА/ ФЗО, се подразбираат сите оние мерки кои треба да придонесат за зголемено влијание на физичката активност на организмот на ученикот, а тоа треба да се одрази преку подобрување на психофизичките способности и спортско – ...

Read More »

Трети на ноќна ориентација во Говрлево

Дванаесет извидници или три патроли на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес во периодот од 20-22.9.2019 год. земаа учество на акцијата која беше насловена како “Се плашите ли од темнината“ во организација на извидничкиот одред “Методи Митевски-Брицо“ од Скопје. Целта ...

Read More »

Савов е нов тренер на ФК Борец

Жанко Савов ќе биде новиот тренер на ФК Борец ? Оваа информација ја објави специјализираниот интернет портал „Спортефе“. Според нивните извори Борец ја договорил соработката со некогашниот одличен фудбалер. Тој во ланската сезона го предводеше тимот на Македонија Ѓорче Петров ...

Read More »

За авторот

gusev-kineziologija

Професорот  Ангелче Гушев е роден во Велес во 1972 година. Основно и среднообразование завршува во Велес. На Факултетот за физичка култура при Унивезитетот  “Св. Кирил Методиј” дипломира во 1996 година. Негови предизвици во делот на физиката култура се ракометот, планинарењето, ...

Read More »

Customising Your Equinox Logo

Logo

Equinox Logo Editing The following is a step by step guide to customizing your Equinox logo image by replacing the logo text with your own organization or company’s name and logo. In order to utilize the Fireworks Source PNG included ...

Read More »

Module Variations

Module Suffix Setting

Equinox provides the ability to use 10 stylish module variations to increase the appeal of your module content. With so many impressive hilites available, you can make any module stand out on your site. To use these you just need ...

Read More »

Equinox Demo Content

The demo for Equinox utilises a large stock of inline styling. This basically means that the HTML used in the custom modules and content have customisations which employ the characteristics of the template to make the "perfect" content. This demo ...

Read More »

Using Equinox Typography

A guide to implementing the included Equinox typography styles and elements into your site as well as instructions for inserting typography using the HTML editor option of your WYSIWYG editor. Every RocketTheme template has its own set of content styles, ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu