Home / Видео / Можности за опоравување на спортистите

Можности за опоравување на спортистите

Пратејќи ги современите трендови на кинезиолошката технологија во врвниот спорт, а земајќи ја во предвид здравствената состојба на спортистите од големите оптоварувања кои ги предизвикува врвниот спорт, треба во целост да се води грижа за брзо опоравување на спортистите и повторно нивно враќање на терен. За да се постигне поголема здравствена заштита во еден современ спортски клуб или пак здравствена заштите на спортисти на ниво на еден град или општина потребно би било да се создаде и отвори центар за дијагностика на тренираноста на спортистите кој би носел брзо и квалитетно опоравување на спортистите.

PhisioGo

Во тој дијагностички центар за тренираноста на спортистите треба да се обезбедат следните специјализирани уреди како што се “BUBBLE PURE AIR” – мобилен простор кој овозможува вдишување на 99,995 % чист воздух, ослободен од сите штетни честички, бактерии, вируси,
и штетни гасови. Потоа мулифункционалниот уред “PhisioGo” – апарат за активна и неинвазивна терапија. Терапии кој се достапни со овој апарат се екектротерапија, ласерска терапија, магнетна терапија и ултразвучна терпија и уредот наречен “RECOVERY SPORTS” – систем за брзо опоравување (ЧИЗМИ) кои обезбедуваат удобна масажа со помош на компресија и декомпресија со што се помага во брзо одмарање на мускулите на нозете. Сепак нагласуваме дека ваков вид на центар за дијагностика треба да биде под раковоство и надзор на здравствени и спортски работници.

RECOVERY SPORTS” – систем за брзо опоравување (ЧИЗМИ)

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu