Home / Видео

Видео

Можности за опоравување на спортистите

Пратејќи ги современите трендови на кинезиолошката технологија во врвниот спорт, а земајќи ја во предвид здравствената состојба на спортистите од големите оптоварувања кои ги предизвикува врвниот спорт, треба во целост да се води грижа за брзо опоравување на спортистите и ...

Read More »

Осум минутен тренинг

Овој вид на тренинг не е лесно да се издржи, но сепак многу е сигурно дека пет пати помалку е полесно од еден целосен тренинг. Она што е нај важно е дека ако издржите сигурно ќе имате мали стомачни “плочки“. Ако ...

Read More »

Вежба за прекрасно торзо

Дали би сакале да го намалите времето за изведба на поголем број на стомачни вежби во една минута? На овој видео клип ќе погледнете како се изведува вежбата со која ќе  за 60 секунди ќе  замените 1.000 стомачни. Поставете се ...

Read More »

Одбивање на топка во одбојка

Одбивањето на топката е најзначајниот елемент во техниката на одбојката, затоа треба правилно да се научи и совлада.  Треба да знаете дека при извдбата на ова движење учествува целото тело,  положабата на нозете, од зглобовите на нозете, до рамениците и дланките. ...

Read More »

Што се случува со тениското топче при сервисот !!!

Дали некогаш сте се запрашале што се случува при директниот контакт на топчето и рекетот при тенис сервисот. Еве го одговорот. Направена е кратка  и успорена снимка како изгледа моментот кога рекотот го удира тенис топчето и тоа при сервирање ...

Read More »

Old Handball

Светските првенства во формат 11х11, се организирале еднаш на 4 години, и вкупно се одржани 7 првенства во машка, и 3 во женска конкуренција. Последното првенство во формат 11х11, е организирано во 1966 година, после што оваа игра престанува да ...

Read More »

Plank – вежба за целото тело

“Plank“ е една од најпопуларните и најефикасните вежби ширум светот. Со оваа вежба не само што се стимулираат стомачните, туку и мускулите на целото тело. Посветете само пет минути дневно и ќе бидете изненадени со резултатите. Суштината на вежбата е ...

Read More »

Вежби за совршени раце

За да имате совршено дефинирани мускули на вашите горни екстремитети – на вашите раце, почнете да ги практикувате комлекс вежбите преставени во овој прилог, а со тоа ќе имате совршено  моделирани раце.               м-р ...

Read More »

Успех – одлика на стрелачите од велешкиот стрелачки клуб

Спортското стрелаштво не е непознато за велешани. Долгата традиција,  во минатото успешните велешки стрелачи, се мотив плус за младите вљубеници во пукањето со воздушни пушки  кои се дел од Стрелачкиот клуб Велес. Клубот постоел многу одамна, но во 2009 година, ...

Read More »

Тверкување – “танц со задник“

Многу години редела спортски успеси во степ танцувањето и била повеќе кратна шампионка на Русија во овој  вид на танц. Потоа се запознава со хип-хоп културата и   танц  “со задник“. Тоа е русинката Катерина Шошина која е водно и инструкторка ...

Read More »