Home / Престој во природа / Логорување во природа / Велешките извидници во Ниш

Велешките извидници во Ниш

Братскиот одред на велешката извидничка организација, извидничкиот одред “Мија Станимировиќ“ од Ниш, Република Србија, во периодот од 17-19.5.2013 год. во близина на Ниш, во Кнез село, го организираше 38 извиднинички ориентационен иповеќебој – меријал “Чика Драги 2013“. На овој меморијал учество земаа 28 екипи во категорија на помлади извидници и извидници.Во рамките на меморијалот за сите учесници покрај класичнат програма опфатена со ориентација и топографија на непознат терен се организираше и посета на манифестацијата “Ноќ на музеите“ која се организираше на 18.5.2013 год. (сабота) на територијата на град Ниш. извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес зема учество на оваа манифестација со одредска делегација во состав Ангелче Гушев и Златко Ристов. Во рамките на оваа посета нашата одредска делегација договори понатамошни активности со одредот домаќин.

 

 

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu