Home / СУС Велес / СУС Велес / Општински натпревари ракомет – младинки

Општински натпревари ракомет – младинки

Во рамките на општинската лига во ракомет (младинки) организирана од страна на Сојузот на ушилишен спорт на Велес и Општина  Велес, организирана во периодот од 5-10.3.2012 се одиграа повеќе натпревари помегу четирите средни училишта од Велес. Во целокупните натпревари со две победи и еден нерешен резултат прва е ракометната екипата на СОУ “Димитрија Чуповски“а второто место го обезбеди екипата на СОУ “Гимназија Кочо Рацин“, третото место екипата на на СОУ “Јовче тесличков“ и четврта беше екипата на ССОУ “Коле Неделковски“.  Сите натпревари се одржаа во спортската сала при ССОУ “Коле Неделковски“, а натпреварите ги судеа судиите при судиската организација на РФМ, ракометните судии Даниел Ристовски и Баже Филипов.  Одговорен наставник за реализација на натпреварите беше проф. Ангелче Гушев.

натпревари:

ОСУ  “Joвче Тесличков”  –  ССОУ  “Коле Неделковски”  14 – 1  (9-1)

OСУ  “Јовче Тесличков”  –  СОУ  “Гимназија Кочо Рацин” 5-7 (0-4)

ССОУ  “Димитрија Чуповски”  – ССОУ  “Коле Неделковски” 14-2 (8-0)

СОУ ” Гимназија  Кочо Рацин” –  СОУ  “Димитрија Чуповски” 5-8 (3-5)

ССОУ  “Коле Неделковски” –  СОУ ” Гимназија  Кочо Рацин” 1-16 (0-6)

СОУ  “Joвче Тесличков” – ССОУ  “Димитрија Чуповски”  14-14 (5-8)

 

табела:

1.

ССОУ  “Димитрија Чуповски”

2

0

1

5

2.

СОУ ” Гимназија  Кочо Рацин”

2

1

0

4

3.

СОУ  “Joвче Тесличков”

1

1

1

3

4.

ССОУ  “Коле Неделковски”

0

3

0

0

 

 

 

 

 

 

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu