Home / СУС Велес / СУС Велес / Одлучи гол разликата

Одлучи гол разликата

Во рамките на општинската лига во ракомет (младинци) организирана од страна на Сојузот на ушилишен спорт на Велес и Локалната самоуправа на Велес, организирана во периодот од 10-18.2.2011 се одиграа повеќе натпревари помегу три средни училишта од Велес. Во директниот дуел помегу ракометните екипи на ССОУ “Коле Неделковски“ и СОУ “Гимназија Кочо Рацин“, натпреварот заврши со неречен резултат 15-15. Но сепак понатамошните натпревари ги продолжува гимназиската ракометна екипа поради подобра гол разлика стекната во предходните натпревари., а екипата на  ССОУ “Коле Неделковски“  е втора, а трета е екипата на СОУ “Димитрија Чуповски“. Натпреварите се одиграа во спортската сала при ООУ “Блаже Конески“ во Велес.

 

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*