Home / Спортски настани / Спортски настани / Меѓународен училишен спорт

Меѓународен училишен спорт

Средното училиште “Коле Неделковски“ како домаќин на гостите од средното училиште „Станислава Стажица“, Новогард, Република Полска на 28.9.2012 год. (петок) организираше спортски натпреваири помегу учениците од двете училишта. Во рамките на спортските натпревари се организираа три натпревари и тоа во ракомет, кошарка и одбојка. Сакаме да напоменеме дека екипите во сите три спорта беа  формирани од момчиња и девојчиња и се играше во мешовит состав. Натпреваите беа од забавен карактер, но сепак гостите од Полска беа минимално подбри па и за тоа го добија големиот пехар за спортски активности помегу двете наши збратимени училишта.

 

 

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu