Home / Стручни Теми / Mониторирање на срцевата фреквенција

Mониторирање на срцевата фреквенција

Срцевата фрекфенција (СФ) се користи како стандард и добар индикатор  за интензитетот на вежбањето. Тука постои линеарна зависност помеѓу срцевата фрекфенција  и инензитетот на физичко оптоварување. За користењето на срцевата фрекфенција и нејзиното мерење и методите на сметање како индикатор можете да видите на следната презентација подготвена од страна на Здружението Центар за Кинезиологија Велес. Презентацијата ќе ја видите тука:https://kineziologija.mk/wp-content/uploads/2019/12/Срцева-Фрекфенциа-дозирање.pdf

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu