Бергерова табела

За да можете правилно да ги организирате сите турнирски нaтпревари, морате да ги организирате во одреден систем. Тука можете да ја користите Бергеровата табела. Покрај парниот број на екипи можете да имате и непараен број на екипи. Пример: имате натпревари со 9 екипи. Тогаш ја земате табелата предвидена со 10 екипи, така што секое коло една екипа ке биде слободна, а тоа е екипата која што е предвидена да игра со екипата под реден број 10, екипа која не постои. Се надевам дека ке ви биде од помош.Табелата можете да ја превземете тука.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu