Home / Спортски настани / 5 октомври – Светски ден на УЧИТЕЛОТ

5 октомври – Светски ден на УЧИТЕЛОТ

Веб порталот www.kineziologija.mk на сите просветни работници им го честита Светскиот Ден на Учителот. Професијата учител е благородна професија која го едуцира населението,  почнувајќи од најмали нозе и го опремува човекот за „патот“ низ животот.  Учителот го води воспитно-образовниот процес во училиштето и учествува во  изградувањето на карактерот и знаењето. Основна задача, во современото сфаќање на наставата, е насочување на учениците во учењето, преку давање на знаења,  но истовремено, е и истражувач, иноватор на наставниот процес и наставните содржини и самостојната работа. Тој го оценува и ангажаманот и знаењето на учениците.

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu