Home / Видео / Што се случува со тениското топче при сервисот !!!

Што се случува со тениското топче при сервисот !!!

ServisДали некогаш сте се запрашале што се случува при директниот контакт на топчето и рекетот при тенис сервисот. Еве го одговорот. Направена е кратка  и успорена снимка како изгледа моментот кога рекотот го удира тенис топчето и тоа при сервирање , а брзината на топчето е 228, 53 километри на час.  Меѓутоа потполно ќе се изненадите колку се менува формата на топчето при ударот во рекетот. Може да се види како топчето потполно се сплоснува , а потоа започнува да се движи по својата патека, а во мегувреме неколкупати ја менува својата топчеста форма. Најдобро сами да ја погледнете, но при тоа да знаете дека ова не е нај јакиот сервис кај најдобрите тениски играчи. Што мислите што ќе се случи кога сервираат нај јаките тенис сервери.

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*