Home / СУС Велес / Формирање и развој на училишните спортски клубови

Формирање и развој на училишните спортски клубови

usk1На 21.11.2014 год. (петок) во Велес, во ООУ “Блаже Конески“, а  во рамките на  Државно првенство во шах – основни и средни училишта се одржа и трибина на која што учество земаа  директорот на Агенцијата за млади и спорт,  Марјан Спасески и претседателот на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, проф. д-р Александар Туфекџиевски. На оваа трибина учество земаа  директори и професори  по спорт и спортски активности и физичко образование од основните и средните училишта во Велес, Битола, Делчево, Неготино, Струмица, Скопје, Радовиш, Демир Капија, Македонска Каменица и Куманово. На оваа трибина се отвори панел дискусија на која разговаше за развојот и насоките за формирање и работа со училишните спортски клубови,  кои се задолжителна обврска на училиштатата за нивно формирање, а  се со цел унапредување на  училишниот спорт, а  како главни носители да се појавуваат  училишни спортски клубови.

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu