Home / СУС Велес / Фитнес центар во Населба Чашка

Фитнес центар во Населба Чашка

Проектот „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики“ се имплементираа два локални проекти на ниво на територија на Општина Чашка.
На локално ниво преку училишниот спортски клуб „ Петре Поп Арсов“ од Богомила се имплементираше проектот „ Со спорт до подобар свет“ на територија на Чашка. Имено се набави спортска опрема за трите основни оштински училишта односно за ООУ„ Петар Поп Арсов“, Богомила, ООУ„ Тодор Јанев“ Населба Чашка и ООУ„ Лирија“ Горно Јаболчиште.
Сите училишта добија : дресови, топки за одбојка,кошарка и фудбал како и мрежи за фудбал со цел да се подобри спортот односно наставата по здравстевно и физичко образование.
ООУ „ Тодор Јанев “ во Населба Чашка доби фитнес центар од осум справи на спортскиот терен со што се доби целосен урбан изглед во училишниот двор.

извор: https://www.facebook.com/Горанчо-Пановски-градоначалник-на-Општина-Чашка

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu