Home / Спортски настани / Фер игра во спортот

Фер игра во спортот

Вистински спортист секогаш мора да внимава во односот кон својот противник, затоа што тој му е неопходен за да со него да ги одмери своите сили, но исто така му е потребна и публиката за да ги оцени нивните достигнувања. Помеѓу спортистите и публиката мора да постои вистинско разбирање, затоа што само така спортистот може да ги надмине моментите на слабост. За се ова за односот помегу публиката и играта може да се види во оваа презентација, која може да ја видите тука: https://kineziologija.mk/wp-content/uploads/2019/10/FER-IGRA-VO-SORTOT.pdf

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*