Home / СУС Велес / Училишен спортски камп Охрид 2018

Училишен спортски камп Охрид 2018

По освојувањето на третото место на Гимназијадата “Тетово 2018“ на екипата на  ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, учениците и ченови на одбојкарската екипа  Сашко Ангелов и Илија Илиевски од 3-6 клас се стекнаа со право на учество на  “УЧИЛИШЕН СПОРТСКИ КАМП 2018” кој се организира под покровителство  на Министерството за образование и наука и Агенцијата за млади и спорт на  Република Македонија, а е во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија.

Правта смена на кампот на кој учествуват нашите ученици кој работеа под менторство на  наставникот м-р Ангелче Гушев, се одржа во периодот од 25.06.2018 до 30.06.2018 во Охрид.

На кампот за одбојка се наоѓаат дваесете најдобри одбојкари во машка и женска конкуренција  од средно образование кои според постигнатиот успех и пласман на Гимназијадата  Тетово 2018 се стекнаа со право на учество, а сите двасет одбојкари работат  под менторство на еминенти одбојкарски спортски работници од Република Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu