Home / Видео / Тверкување – “танц со задник“

Тверкување – “танц со задник“

tverkovanje (1)Многу години редела спортски успеси во степ танцувањето и била повеќе кратна шампионка на Русија во овој  вид на танц. Потоа се запознава со хип-хоп културата и   танц  “со задник“. Тоа е русинката Катерина Шошина која е водно и инструкторка за овој вид на танц во Русија. Својата работа ја прифаќа сериозно  од самиот почеток. Катерина Шошина започнува да данцува од својата четвртата  година кога нејзините родители ја насочуваат кон микс фолклорот , степ танцот и класичниот балет. Но таа кога влегува во времето на пубертет го остава танцот и започнува  да се бави и со синхроно пливање. Но сепак години  како одминувале таа редела успех во степ танцот и  дипломира како кореографија на Рускиот факултет МГУКИ. Сега маса на русинки доаѓаат на часови на “танц со задник“ или т.н “тверкување“. Еден час чини околу седум евра. Нејзин сон е да замине во Африка каде што сите видови на танци “со задник“ настанале токму таму.

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*