Home / СУС Велес / Спортски натпревари по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“

Спортски натпревари по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“

UZUS_za sajtВо рамките на активностите  по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на  14.12.2015 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Благој Кирков“, “Св.Кирил и Методиј“ и “Васил Главинов“ од Велес и екипи од основното општинско училиште “Даме Груев“ од Градско. Учениците од прва година при училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во одбојка и футсал, а натпреварите беа од ревиален карактер. Спортските натпревари беа проследени од регионалната ТВ К1 од Велес.

 

Ментори на спортските екипи  беа:
Тодор Сутинов – ООУ “Благој Кирков“

Лазе Радевски и Весна Николова – ООУ “Васил Главинов“ – Велес

Љубиша Стојков и Снежана Каракачанова – ООУ “Св. Кирил и Методиј “ – Велес

Наташа Коцева – ООУ “Даме Груев“ – Градско
Ментори на училишните спортски екипи на  ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес
м-р Ангелче Гушев
Златко Здравковски
Леонид Таневски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*