Home / СУС Велес / Спортски натпревари по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес

Спортски натпревари по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес

Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 11.12.2017 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“, “Св.Кирил и Методиј“ и “ЈХК – Џинот“ од Велес. Учениците од прва година при училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во одбојка во женска конкуренција, кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

Ментори на спортските екипи беа:
Весна Николова – ООУ “Васил Главинов“ – Велес
Марјанчо Јорданов – ООУ “ ЈХК – Џинот“ – Велес
Снежана Каракачанова и Љубиша Стојков – ООУ “Св.Кирил и Методиј“ – Велес

Ментори на училишните спортски екипи на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес
м-р Ангелче Гушев
Златко Здравковски
Леонид Таневски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu