Home / СУС Велес / Спортски натпревари во рамките на патроните активности на ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес

Спортски натпревари во рамките на патроните активности на ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес

ССОУ “Коле Неделковски“ ракомет (машки)

Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2019 год. (вторник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта од Велес и тоа: ООУ “Васил Главинов“ одбојка (женски), ООУ “Св.Кирил и Методиј“ футсал (машки), ООУ“Панко Брашнаров“ футсал (машки) и ООУ “Блаже Конески“ ракомет (машки) .

ООУ “Васил Главинов“ одбојка (женски)

Учениците од прва година при училиштето и ученици од деветите одделенија од основните општински училишта се натпреваруваа во ревијални натпревари. Училишта се натпреваруваа во одбојка во женска категорија и футсал и ракомет во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер и забавен карактер.

ООУ “Блаже Конески“ ракомет (машки)

Ментори на училишните спортските екипи беа:
Весна Николова – ООУ “Васил Главинов“ ,
Снежана Каракачанова и Љубиша Стојков – ООУ “Св.Кирил и Методиј“
Тодор Сутинов ООУ“Панко Брашнаров“
Снежана Балова ООУ “Блаже Конески“

ССОУ “Коле Неделковски“ однојка (женски)

Ментори на училишните спортски екипи на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес
Златко Здравковски
Леонид Таневски
м-р Ангелче Гушев

ООУ “Панко Брашнаров“ футсал (машки)
ООУ “Св.Кирил и Методиј“ футсал (машки)
ООУ “Коле Неделковски“ футсал (машки)

м-р Ангелче ГушевLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu