Home / СУС Велес / Спортски активности во рамките на патроните активности

Спортски активности во рамките на патроните активности

Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето,  се организираа спортски активности со учество на екипи од  основните општински училишта “Васил Главинов“ и “Даме Груев“ од Градско.  Учениците од прва година при училиштето и ученици од деветите одделенија  од основните општински

училишта се натпреваруваа во кошарка и футсал во машка конкуренција, а натпреварите беа од ревиален карактер.

Ментори на спортските екипи беа:
Кирил Манев – ООУ “Васил Главинов“ – Велес
Наташа Коцева – ООУ “Даме Груев“ – Градско


Ментори на училишните спортски екипи на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес
Златко Здравковски
Леонид Таневски
м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu