Home / Спортски настани / Спортот и здравата храна – наше секојдневие

Спортот и здравата храна – наше секојдневие

Ова пишано дело создадено од авторот Ангелче Гушев, магистер по спорт, дава насоки за промоција на спортувањето и физичкото вежбање, а кое е поврзано со здравјето и здравите начини на исхрана, а наменето е за унапредување на здравјето на младите и превенцијата против хроничните незаразни заболувања во периодот на постара возраст. Всушност ова дело е наменето за сите млади личности на возраст од 15 до 18 години, без врска на пол, национална припадност и ниво на економска состојба во семејството. Кога е тоа е можно и младите со пречки во развојот или со посебни потреби исто така треба да ги реализираат препораките од прирачникот. Во наредните денови ќе следи и официјална промоција на ова дело.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu