Home / Стручни Теми / Современи концепти на физичкото образование

Современи концепти на физичкото образование

Наставата по ФЗО кај нас и во Светот не ги дава очекуваните резултати, а кои ние самите како педагози ги очекуваме.  Па затоа треба да се бараат начини и да се осмислат нови концепти на ФЗО. Се поставува серозно прашањето: дали ни е потребен ваков модел на настава на ФЗО/ССА во образовнот така и во воспитниот процес во Република Македонија.  Новите концепти на ФЗО воглавно треба да се поврзани со план и програма односно КУРИКУЛУМ кои што во целост ке ги поддржи потребите на учениците. Целокупната презентација за современите концепти на ФЗО можете да ја погледнете тука: https://kineziologija.mk/wp-content/uploads/2016/11/Koncept_na_FZO.zip

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu