Home / СУС Велес / Ракометната екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ прва во Општина Велес

Ракометната екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ прва во Општина Велес

Во организација на Сојуз на училишен спорт – Велес и Општина Велес, во периодот од 5 до 29 ноември оваа година се реализираше  општинската лига – ракомет (машки)  во која што учество земаа сите средните училишта од Велес. Натпреварите се организираат во Спортската сала “Гемиџии“.  Екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ со победи над ракометните екипи на СОУ “Јовче Тесличков“ и СОУ “Гимназија Кочо Рацин“ и го освои првото на  место на ниво на Општина Велес .

ССОУ “Коле Неделковски“

Екипа на ССОУ “Коле Неделковски ја сочинуваа следните ученици: Трајче Мазнев  2-4 клас, Горан Крстевски 2-7 клас,  Антонио Митревски 2-5 клас, Илија Димов 3-5 клас, Лазе Чаушевски 2-7 клас, Тоше Јорданоски 4-2 клас, Никола Таневски 2-6 клас,  Марјан Гочев 1-2 клас, Антони Андовски 1-2 клас, Александар Митушевски        2-5 клас, Александар Ристевски    2-8  клас, Тоше Мартинов 3-5 клас, Војдан Илиев 1-2 клас,  Давид Секуловски 2-6 клас и Љупче Гигов од 2-7 клас.

СОУ “Гимназија Кочо Рацин“

Ракометната екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ ги продолжува натпреварите во рамките на зонските натпревари кои ќе се одржат во Богданци. Екипата на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес,  ја  предводеше наставникот по спорт и спортски активности, м-р Ангелче Гушев.

СОУ “Јовче Тесличков“

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu