Home / СУС Велес / Ракометната екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ прва на зонските натпревари

Ракометната екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ прва на зонските натпревари

ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес

На 5.12.2019 год. (четврток) во спортската сала во Богданци во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија се одиграа зонски натпревари во ракомет – машки за средно образование за зона Велес. Постигнати се следните резултати:
ССОУ “Коле Неделковски“ Велес – СОУ “Богданци“ Богданци 18:18 на пенали 23:22. Првото место го освои ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес.

СОУ “Богданци“ – Богданци

За екипата на ССОУ “Коле Неделковски“ настапија следните ученици: Трајче Мазнев 2-4 клас, Горан Крстевски 2-7 клас, Антонио Митревски 2-5 клас, Илија Димов 3-5 клас, Лазе Чаушевски 2-7 клас, Тоше Јорданоски 4-2 клас, Никола Таневски 2-6 клас, Марјан Гочев 1-1 клас, Антони Андовски 1-1 клас, Александар Митушевски 2-5 клас, Александар Ристевски 2-8 клас, Тоше Мартинов 3-5 клас, Војдан Илиев 1-1 клас, Давид Секуловски 2-6 клас, Љупче Гигов 2-7 клас, Иле Велковски 1-7 клас, Стефан Гугуталиев 1-1 клас и Илија Табаков 1-1 клас.


Ракометната екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ ги продолжува натпреварите во рамките на регионалните натпревари во системт на натпревари на Федерацијата на Училишен спорт на Македонија. Екипата на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, ја предводеше наставникот по спорт и спортски активности, м-р Ангелче Гушев.

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu