Home / СУС Велес / Ракометарите на ССОУ “Коле Неделковски“ први во општина Велес

Ракометарите на ССОУ “Коле Неделковски“ први во општина Велес

Во организација на Сојуз на училишен спорт – Велес и  Федерација на училишен спорт на Македонија, во периодот од 25.10 до 2.11.2021  год. се реализираше  општинската лига – ракомет (машки)  во која  што учество земаа сите средните училишта од Велес. Натпреварите  се организираат во Спортската сала “Гемиџии“.   Екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ со победи над ракометните екипи  на СОУ “Јовче Тесличков“ и СОУ “Гимназија Кочо Рацин“ и го освои  првото на  место на ниво на Општина Велес .

ССОУ “Коле Неделковски“ Велес

Екипа на ССОУ “Коле Неделковски ја сочинуваа следните  ученици:  

Никола Таневски 4-4 клас, Антонио Митревски 4-3 клас, Давид Секуловски 4-4 клас, Александар Ристовски 4-6 клас, Љупче Гигов  4-5 клас, Петар Андовски 2-7 клас,Илија Табаков 3-1 клас,  Антони Андовски   3-1 клас, Стефан Гугуталиев 3-1 клас, Панче Ристевски 1-6 клас, Антонио Заров 1-7 клас, Марјан Гочев   3-1 клас и Иван Гушев   3-6 клас.

СОУ “Јовче Тесличков“

Ракометната екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ ги  продолжува натпреварите во рамките на зонските натпревари  во рамките на системот на натпревари на ФУСМ. Екипата на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес,   ја  предводеше наставникот по спорт и спортски активности, м-р Ангелче Гушев.

СОУ “Гимназија Кочо Рацин“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu