Home / СУС Велес / Ракометарите на ССОУ “Коле Неделковски“ први на општинските натпревари

Ракометарите на ССОУ “Коле Неделковски“ први на општинските натпревари

Во организација на Сојуз на училишен спорт на Велес на 18.10.2022 год. (вторник) во спортската сала Гемиџии во Велес се одржа општинската лига во ракомет (м) за средно образование. Финалниот натпревар го одиграа ракометните екипи на ССОУ “Коле Неделковски“ и СОУ “Гимназија Кочо Рацин“.

Ракометната екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес

Подобра беше екипата на ССОУ Коле Неделковски која што победи екипата на СОУ “Гимназија Кочо Рацин“ со резултат 19-16
За екипата на ССОУ “КолеНеделковски“ настапија следните ученици:
Стефан Гугуталиев, 4-1 клас, Илија Велковски 4-5 клас, Маријан Гочев , 4-1 клас, Иван Гушев, 4-4 клас, Антониј Андовски 4-1 клас, Петар Андовски 3-7 клас, Антонио Заров 2-6 клас, Милан Пранговски 2-6 клас, Панче Ристевски 2-8 клас, Богдан Вељановски1-5 клас и Антонио Ристовски 3-7 клас.

Ракометната екипа на СОУ “Гимназија Кочо Рацин“ – Велес

Екипата ја предводеше наставникот по спорт испортски активности, м-р Ангелче Гушев. Со ова екипата на нашето училиште продолжува на зонските натпревариво рамките на Федерација на училишен спорт на Македонија – Зона Велес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*