Home / СУС Велес / Ракометарите на ССОУ “Коле Неделковски“ втори на зонските натпревари

Ракометарите на ССОУ “Коле Неделковски“ втори на зонските натпревари

На 02.12.2021 год. (четврток) во спортската сала “26 Април“ во Гевгелија во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија  се одржа зонското првенство во ракомет за средни  училишта – ЗОНА ВЕЛЕС. Постигнати се следните резултати: Прв натпревар:  СОУ “Богданци“ Богданци – СОУ“ Јосиф Јосифовски“ Гевгелија 22 : 8, Втор натпревар: ССОУ “Коле Неделковски“ Велес  – СОУ“ Јосиф Јосифовски“ Гевгелија 20 : 13 Трет натпревар: СОУ “Богданци“ Богданци – ССОУ “Коле Неделковски“ Велес  24:20

I место СОУ “Богданци“ од Богданци

II место ССОУ “Коле Неделковски“ Велес 

III место СОУ“ Јосиф Јосифовски“ Гевгелија

ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес

Екипата на ССОУ “Коле Неделковски“ ја сочинуваа следните ученици:

Никола Таневски  4-4 клас, Антонио Митревски  4-3 клас, Давид Секуловски  4-4 клас, Александар Ристовски 4-6 клас, Иван Гушев 3-6 клас , Љупче Гигов    4-5 клас, Петар Андовски   2-7 клас, Илија Табаков  3-1 клас, Трајче Мазнев  4-7 клас, Антони Андовски    3-1 клас, Илија Велковски 3-7 клас, Стефан Гугуталиев  3-1 клас, Панче Ристевски   1-6 клас, Антонио Заров  1-8 клас, Марјан Гочев   3-1 клас и Антонио Ристовски 2-7 клас. Ракометната екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ ја предводеше професорот по спорт и спортски активности м-р Ангелче Гушев

СОУ “Јосиф Јосифовски“ – Гевгелија
СОУ “Богданци“ – Богданци

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*