Home / Спортски настани / Развој на спортската администрација во Општина Велес

Развој на спортската администрација во Општина Велес

На 10.7.2020 год. (петок) во организација на Олимпискиот Комитет на Република Северна Македонија. се организираше обука на тема “Развој на Спортската Администрација во Општина Велес“.
На оваа обука учество земаа наставници по спорт и спортски активности и физичко образование, тренери и спортски работници од Велес.Обуката ќе се одржи, со помош на алатката за далечински
конференции ZOOM. Гореспоменатата обука ја водеше проф. д-р Сашо Поповски, генерален секретар на МОК и Даниел Димевски, Советик за спорт на Премиерот при Владата. На оваа обука се разговараше за менаџирањето на спортските организации, начини на финасирање во спортот, анти-допингот, развојот на спортот во држава и соработката на спортските организации од Велес со државните институции и меѓународните донатори. На оваа обука учество зема и претседателот на Здружението Центар за Кинезиологија Велес, м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*