Home / СУС Велес / Одбојкарската екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ прва во Општина Велес

Одбојкарската екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ прва во Општина Велес

Во организација на Сојуз на училишен спорт – Велес и Општина Велес, во периодот од 15 до 22 ноември оваа година се реализираше  општинската лига – одбојка (машки)  во која што учество средните училишта од Велес. Натпреварите се организираат во салата на ССОУ “ Коле Неделковски– Велес.  Екипа на ССОУ “Коле

Неделковски“ во финалните натпревари со СОУ “Димитрија Чуповски“ во два натпревари (2:0 и 2:1) го освои првото место и со тоа ги продолжува натпреварувањата во понатамошните регионални и зонски натпревари во рамките на Федерацијата  на училишен спорт на Македонија.

Екипа на ССОУ “Коле Неделковски ја сочинуваа следните ученици: Филип Ајдаров  од 4-5 клас, Ѓоре Цветков од  4-3 клас , Даниел Тодоровски, Илија Илиевски , Сашко Ангеловски и Никола Зазов од 3-6 клас, Горан Славков  од  2-4 клас, Драган Кимовски од 2-5 клас  и  Мартин Коневски од 4-4 клас. Екипата на нашето училиште ја  предводеше наставникот по спорт и портски активности, м-р Ангелче Гушев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu